بخشنامه های سامانه مودیان1402قسمت چهارم

فهرست مطالب

بخشنامه های سامانه مودیان1402قسمت چهارم

بخشنامه های سامانه مودیان1402 که سازمان امورمالیاتی کشور منتشر نموده مطالب قابل تاملی دارد که سعی شده دراین مقاله به زبان ساده توضیح داده شود.

سایر موضوعات مالی

فرصت استعلام و دریافت اطلاعات کالاها با استفاده از شناسه GTIN

مطابق با لایحه جدید، مودیان می‌توانند با استفاده از شناسه کالا GTIN، اطلاعات مربوط به کالاها را استعلام و دریافت کنند. این امکان از طریق سامانه‌ی استعلام شناسه عمومی و اختصاصی در دسترس قرار گرفته است.

روش‌های اخذ شناسه کالا/خدمت و مسئولیت‌های مرتبط


اطلاعیه‌ای در خصوص اخذ شناسه کالا/خدمت از طریق سامانه جامع تجارت و مرکز ملی شماره‌ گذاری کالا و خدمات ایران به اطلاع می‌رساند. مسئولیت تخصیص شناسه کالا/خدمت عمومی و اختصاصی به عهده وزارت صمت می‌باشد. در صورت عدم اخذ شناسه اختصاصی، استفاده از شناسه عمومی کالا/خدمت برای صدور صورتحساب مورد تایید قرار می‌گیرد. همچنین پس از نرخ‌گذاری مالیات بر ارزش افزوده، امکان مشاهده شناسه در سامانه stuffid.tax.gov.ir فراهم می‌گردد. ادارات مالیاتی موظفند به مؤدیان کمک کرده و موضوع را روشن سازند.

ثبت درخواست افزایش حد مجاز ماده 6 قانون پایانه‌های فروشگاهی از طریق سامانه تیکتینگ

با توجه به نامه شماره 42561/268/د مورخ 1402/06/28، امکان ثبت درخواست‌های افزایش حد مجاز ماده 6 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان از طریق “ارسال پیام” و انتخاب گزینه “سامانه مودیان” / “حدمجاز فروش ماده(6) قانون پایانه‌های فروشگاهی” و بارگذاری فرم پیوست در سامانه تیکتینگ اداره کل فناوری اطلاعات به نشانی Management.tax.gov.ir فراهم شده است. زین پس، درخواست‌های مربوط به افزایش حد مجاز ماده 6 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان از طریق این روش ارسال شده و از ارسال نامه خودداری شود.


محاسبه حد مجاز دوره‌های مالیاتی براساس اظهارنامه‌های تسلیمی

اطلاعیه شماره ۱۸ سازمان مالیاتی کشور، درمورد محاسبه حد مجاز دوره‌ های مالیاتی بر اساس اظهارنامه‌ های تسلیمی قبل از شروع هر دوره مالیاتی، ارائه شده است. بر این اساس ، تنها اظهارنامه‌ های مالیات بر ارزش افزوده ارائه شده تا قبل از شروع هر دوره مالیاتی در محاسبه حد مجاز لحاظ می‌شوند. به عنوان مثال، اگر اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده برای دوره زمستان ۱۴۰۱ خارج از موعد و در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ ارائه شود، در محاسبه حد مجاز برای دوره زمستان ۱۴۰۲ لحاظ نمی‌شود.


مقررات مالیاتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان

اطلاعیه‌ های اخیر سازمان امور مالیاتی کشور درباره مقررات مالیاتی شرکت‌های دانش‌ بنیان شامل موارد زیر است:

  1. عدم اعمال مالیات بر درآمد اتفاقی برای کمک‌ های بلاعوض دولتی به شرکت‌های دانش‌ بنیان.
  2. معافیت مالیات بر درآمد حقوق کارکنان در پارک‌ های علم و فناوری.
  3. حمایت از فعالیت‌ های تحقیق و توسعه در این شرکت‌ها.
  4. هزینه‌ های قابل قبول به عنوان هزینه‌ های تحقیق و توسعه.
  5. شرایط اعمال مالیات به نرخ صفر برای درآمد حاصل از صادرات کالاهای واسطه‌ای نیمه‌ خام.
  6. شرایط و میزان پذیرش هزینه‌ های تحقیقاتی/پژوهشی برای اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی.

الزامات جدید ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده بر اساس ماده 272 قانون مالیاتی


آخرین اطلاعیه از سازمان امور مالیاتی کشور مبنی بر اجباری بودن ارائه صورت‌ های مالی حسابرسی شده برای اشخاص مختلف شامل شرکت‌ها، شعب نمایندگی شرکت‌های خارجی، مؤسسات عمومی غیردولتی و افراد حقیقی یا حقوقی با فعالیت‌ های خاص یا بر اساس حجم فعالیتشان. در غیر این صورت، ممکن است به جریمه مالیاتی متوجه شوند. این تکالیف در قانون و مقررات مربوط به آن و اطلاعیه‌ های وزارت امور اقتصادی و دارایی تبیین شده است.

تکالیف مودیان غیرمشمول فراخوان‌های ارزش افزوده در سامانه مودیان: اطلاعیه شماره ۱۹

اطلاعیه شماره ۱۹ سازمان امور مالیاتی کشور درباره تکالیف مودیان غیرمشمول فراخوان‌ های ارزش افزوده در سامانه مودیان به این شرح است: از تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۱، اشخاص حقیقی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی بر اساس قانون پایانه‌ های فروشگاهی و سامانه مودیان شده‌اند. اما با توجه به فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده، این افراد مشمول دریافت مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نیستند. بنابراین، طبق ماده ۴ قانون تسهیل تکالیف مودیان، این مودیان مجاز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نیستند. برای صدور صورتحساب الکترونیکی، آنها باید از همان شناسه کالا/خدمات با نرخ صفر در سامانه مودیان استفاده کنند.

اجرای مفاد ماده ۴ قانون تسهیل تکالیف مودیان


طبق ماده ۴ قانون تسهیل تکالیف مودیان، تا زمانی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور فراخوان نشده‌اند، مجاز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نیستند. دریافت کنندگان مشمول جریمه ای معادل دو برابر مالیات و عوارض دریافتی بوده و قابل بخشودگی نمی‌باشد. همچنین، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط این دسته از مودیان به عنوان اعتبار مالیاتی آنان منظور نمی‌شود. ضروری است این دسته از مودیان جهت صدور صورتحساب الکترونیکی از شناسه کالا/خدمات مندرج در سامانه stuffid.tax.gov.ir با نرخ صفر استفاده کنند. همچنین، مودیان باید به منظور جلوگیری از تعلق جرائم مزبور نسبت به اصلاح مشمولیت خود اقدام کنند. به منظور انجام این اقدام، مودیان می‌بایست با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir، اطلاعات ثبت نام خود را ویرایش کرده و مشمولیت خود را مطابق فراخوان‌های سازمان امور مالیاتی کشور اصلاح نمایند.

اجرای ماده (3) قانون تسهیل تکالیف مودیان در زمینه مالیات بر ارزش افزوده


تا پایان سال ۱۴۰۳، مودیان می‌توانند صورتحساب‌ های خود را در سامانه مودیان صادر نشده را به عنوان قابل قبول اظهار کنند. سازمان امور مالیاتی کشور نیز در پایان هر دوره، اظهارنامه برای تمام مودیان را تهیه می‌کند. مودیان می‌توانند صورتحساب‌ های خود را تکمیل و اظهارنامه را از طریق سامانه مودیان به سازمان مسترد کنند. در صورت پرداخت نکردن مالیات و عوارض تا پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۳، جریمه اعمال می‌شود.و راهنمای تکمیل اظهارنامه ، در سامانه اطلاع رسانی سازمان امور مالیاتی قرار داده می‌شود.

نکته پایانی

شما میتوانید صورتحساب های الکترونیکی خود را از طریق نرم افزار ایزی فاکتور به سامانه مودیان ارسال نمایید. و در صورت داشتن سوال در مورد بخشنامه های سامانه مودیان1402 با پشتیبانی ایزی فاکتور در ارتباط باشید.

ادامه مطلب درمورد بخشنامه های سامانه مودیان1402 را در قسمت پنجم مطالعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *