تاریخ کوتاژ اظهار نامه گمرکی

فهرست مطالب

تعریف:

تاریخ کوتاژ اظهار نامه به تاریخ دریافت شماره کوتاژ اظهار نامه گمرکی اطلاق می شود. و یکی از اقلام صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان می باشد.

ترخیص کالا از گمرک آخرین مرحله از فرآیند صادرات و واردات کالا محسوب می‌شود. به‌ طور‌کلی ، به مرحله ثبت اظهارنامه صادرات یا واردات در اداره گمرک به اصطلاح کوتاژ (Cottage) می‌گویند. پس از رسیدن محموله به گمرک ، برای انجام مراحل ترخیص کالا باید مشخصات مربوط به آن را در سامانه مکانیزه گمرک ثبت کرد. بعد از اظهار کالا در گمرک، یک برگه و شماره سریال برای کالا اختصاص می‌یابد که به آن شماره کوتاژ گفته می‌شود.
شما می‌توانید سریال کوتاژ را برای همه محموله‌ های وارداتی و صادراتی خود اخذ کنید. اگر شماره کوتاژ برای صادرات کالا دریافت شود، به آن کوتاژ صادراتی گفته می‌شود و اگر این برگه را برای واردات کالا بگیرید، در‌واقع کوتاژ وارداتی دریافت کرده‌اید. برای مثال ، اگر قصد وارد کردن یک کالا توسط روش‌ های حمل و نقل ریلی، دریایی یا هوایی را داشته باشید، باید در‌هنگام ترخیص بار نسبت به دریافت کوتاژ وارداتی اقدام کنید.

کاربردهای کوتاژ گمرکی چیست؟

حال بهتر است با کاربردهای این شماره سریال شوید. شما به‌ عنوان یک تاجر از زمان بارگیری محموله در گمرک تا زمان ترخیص و حمل کالا به مقصد به شماره کوتاژ نیاز خواهید داشت. به‌طور‌ کلی، کاربرد های کوتاژ عبارت‌اند از:

  • در‌هنگام بازبینی کالا در زمان ورود یا خروج از گمرک
  • پیگیری مجوزها تا پایان مراحل ترخیص و خروج کالا
  • از ابتدا تا انتهای فرآیند ترخیص بار و تحویل محموله به انبار
  • برای ثبت اعتراض در گمرک و شرکت در کمیسیون‌های مربوطه

فرقی نمی‌کند که شما قصد تجارت کالا با چه روش حمل‌ و‌ نقلی را داشته باشید؛ در‌هر‌صورت همه بازرگانان محترم پس از استعلام حمل و نقل هوایی، دریایی یا زمینی و انتخاب بهترین گزینه، برای اتمام مراحل ترخیص کالاهای تجاری خود از گمرک به کد 8 رقمی کوتاژ نیاز خواهند داشت.

نحوه دریافت شماره کوتاژ وارداتی و کوتاژ صادراتی چیست؟

یکی از مهم‌ ترین اقدام‌ هایی که هر بازرگانی برای اتمام مراحل ترخیص کالای خود از گمرک باید انجام دهد، ثبت اظهارنامه گمرکی است. خوشبختانه امروزه روند انجام تشریفات گمرکی به‌ صورت الکترونیکی و آنلاین انجام می‌شود. برای ثبت اظهارنامه در گمرک باید در سامانه EPL نام‌ نویسی کنید. پس از قفل شدن اطلاعات در این سایت یک شماره اختصاصی برای محموله شما صادر می‌شود که در‌ واقع همان شماره کوتاژ اظهارنامه گمرکی است. تصور کنید که قصد  واردات اسباب بازی  به کشور را دارید؛ هنگامی که برای ترخیص کالا از گمرک اقدام کنید، ماموران گمرکی محموله شما را فقط با کد کوتاژ شناسایی خواهند کرد.

آشنایی با مدارک لازم برای ثبت اظهارنامه در گمرک

بازرگانان با‌ تجربه به‌خوبی می‌دانند معنی کوتاژ چیست و با اهمیت ثبت اظهارنامه در گمرک نیز آشنا هستند. برای ثبت کالا در گمرک باید مدارک خود را از قبل آماده کنید تا فرآیند ترخیص محموله شما زودتر انجام شود. از‌جمله مدارک لازم برای تنظیم اظهارنامه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارت بازرگانی
  • بارنامه
  • بیمه‌نامه
  • ترخیصیه
  • گواهی مبدا
  •  اظهارنامه واردات قطعی
  • گواهی و فاکتورهای خرید کالا
  • مجوزهای ثبت سفارش

پس از تنظیم اظهارنامه، بر‌اساس نوع کالا مبلغی از شما دریافت خواهد شد. شما می‌توانید پس از ارائه این مدارک و انجام کامل مراحل ترخیص، محموله تجاری خود را از گمرک تحویل بگیرید.

علت تنظیم شماره کوتاژ در سامانه گمرک چیست؟

علت تنظیم شماره کوتاژ چیست؟ هدف اصلی از طراحی کد کوتاژ اظهار کالاها در گمرک است تا ماموران گمرکی بتوانند به‌راحتی محموله‌های وارداتی و صادراتی را بررسی کنند. در‌واقع توسط این شماره گمرک تشخیص می‌دهد که کالای وارد شده با کالای اظهار‌شده در سامانه هم‌خوانی دارد یا خیر. شما پس از حمل و نقل بین المللی به سوئیس یا سایر کشورهای جهان، در هنگام ترخیص کالا به شماره کوتاژ نیاز پیدا می‌کنید.

شماره کوتاژ با چه نام‌های دیگری شناخته می‌شود؟

این شماره را در دنیای تجارت بین‌الملل با نام‌های دیگری نیز می‌شناسند. برای مثال می‌توان به سریال اظهارنامه، سریال کوتاژ و کد کوتاژ اشاره کرد؛ بنابر این اگر پس از حمل و نقل بین المللی به انگلیس  در برگه‌ها و مجوزهای وارداتی یا صادراتی خود با این نام‌ها مواجه شدید، در‌ واقع همان شماره کوتاژ را مشاهده کرده‌اید.
امروزه شرکت‌ های مختلفی در کشور در حوزه حمل‌ و‌ نقل بین‌المللی بار به سراسر جهان فعالیت می‌کنند. توصیه می‌کنیم که برای حمل کالاهای تجاری خود شرکتی معتبر و خوش‌نام را انتخاب کنید تا خیالتان بابت تحویل سالم و به‌ موقع محموله به مقصد راحت باشد.

استعلام شماره کوتاژ

«کوتاژ وارداتی چیست» یا «کوتاژ صادراتی یعنی چه»، : کوتاژ وارداتی اطلاعاتی است شامل مشخصات محصول، تعداد واحدهای مورد نیاز، قیمت و شرایط خرید آن محصول. در واقع، با درخواست کوتاژ وارداتی، اطلاعات دقیقی درباره محصول مورد نظر برای واردات به دست می‌آید. این اطلاعات به عنوان مبنایی برای بررسی قیمت و شرایط تجاری با فروشندگان و تامین‌ کنندگان در کشورهای دیگر استفاده می‌شود. همچنین، کوتاژ صادراتی به معنای ارائه اطلاعاتی درباره محصول، تعداد واحدهای قابل صادرات، قیمت و شرایط فروش به خارج از کشور است. با استفاده از کوتاژ صادراتی، کسب‌ و کارها می‌توانند بازارهای جدید را بررسی کرده و اقدام به عقد قراردادهای صادراتی با مشتریان خارجی جدید و گسترش روابط تجاری نمایند.
در کل، استعلام شماره کوتاژ به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مورد نیاز برای واردات و یا صادرات محصولات مورد نظر را دریافت و با فروشندگان و مشتریان بین‌المللی آن محصولات ارتباط برقرار کنیم.

تاریخ کوتاژ اظهار نامه

برای اطلاعات بیشتر جدول بالا را مطالعه فرمایید.

تاریخ کوتاژ اظهار نامه گمرکی اقلام صورتحساب الگوی صادرات می باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله الگو های صورتحساب را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *